Restaurant Staff Setting Table in Restaurant for Reception

Трябват ясни процедури за хигиена при ресторантьорите (ВИДЕО)

„Хигиената се обезпечава най-вече с процедури, които да гарантират правилното отношение на хората, които работят на тези места.

Трябва в ресторантьорския бранш да има ясни процедури за хигиена, които да се спазват. Дори и да е лъскава кухнята, ако персоналът не си измие ръцете, той пак ще замърси храната”, заяви Богомил Николов от „Активни потребители”.

Според него тази процедура трябва да бъде максимално конкретна. Николов даде за пример Ирландия, където организират обучителни курсове за китайските ресторантьори, тъй като се смята, че при тях хигиената е най-ниска.

„Според мен, големият дефицит при нас е в информацията. В това, че добросъвестният предприемач няма откъде да научи какви са процедурите. Има вариант, при който предприемачите да си плащат за подобно обучение, сигурен съм, че ще има интерес”, добави Николов.

Коментирай